2009-09-29

 

Microsoft har börjat på Windows 8!

Windows 7 har inte ens lanserats än - det kommer först 31 oktober - men Microsoft är ändå redan i full gång med att utveckla uppföljaren Windows 8. Än så länge har man inte släppt så mycket information om operativsystemet, men det finns möjligheter att Windows 8 lanseras redan till 2011. Fast det här ska man nog ta med en nypa salt med tanke på att Microsoft alltid brukar vara försenade...
Läs mer om Windows 8

Läs mer om Windows 7
Skicka till en vän

 

Avinstallera program mer effektivt

ARP++ 1.4 [engelska, 81 kB, gratis]
Lägg till eller ta bort program är ett verktyg för att avinstallera program i Windows. Det fungerar i ärlighetens namn inte speciellt bra. Ofta händer det att program ligger kvar i listan trots att man avinstallerat dem, eller att det inte hittar avinstalleringsverktyget. Dessutom lämnar det massor av skräp på hårddisken. ARP++ är ett nytt alternativ. Jag tycker personligen dock att Revo Uninstaller fortfarande är bättre.

ARP++

Läs: Revo avinstallerar allt!


Skicka till en vän

 

Klart trevlig editor för programmerare

PSPad 4.5.4 [engelska, 1,9 MB, gratis]
Texteditorer finns det gott om, både bra och dåliga. PSPad hamnar i kategorin bra. Programmet riktar sig främst till programmerare och webbutvecklare, men även andra har säkert nytta av en bra textredigerare med många vettiga finesser. Allt är bättre än Anteckningar som medföljer Windows!

PSPad


Skicka till en vän

 

Städa din dator gratis och enkelt

CCleaner Slim 2.24.1010 [svenska, 1 MB, gratis]
Det förmodligen bästa programmet för att städa bort skräpfiler från ditt system, är CCleaner. Det är helt gratis och fungerar utmärkt för att plocka bort onödiga filer, såsom temporära filer och annan bråte. Genom att köra CCleaner frigör du ofta mycket hårddiskutrymme. CCleaner Slim kommer utan Yahoo! Toolbar, vilket är tacksamt.

CCleaner Slim

Skola till att städa datorn


Skicka till en vän

 

Förminska många digitalfoton samtidigt

Fotosizer 1.26.0.448 [engelska, 1,5 MB, gratis]
WindowsNytt har vid ett flertal tillfällen tidigare tipsat om små verktyg som hjälper dig att förändra storleken på många digitalfoton samtidigt. Det här är mycket smidigt om du ska skicka många bilder via e-post - det finns ingen anledning att skicka i originalstorlek om bilderna ska ses på bildskärm, för då tar de bara en massa plats. Därutöver är det användbart om du ska lägga upp bilderna på webben. Fotosizer gör jobbet lätt.

Fotosizer


Skicka till en vän

 

Städa bort skräp från Registret

Wise Registry Cleaner 4.83 [svenska, 2,3 MB, gratis]
Windowsregistret är en vital del av operativsystemet och det kan rekommenderas att du håller det här i gott skick för att systemet ska vara stabilt och felfritt. Med Wise Registry Cleaner skannar du igenom registret och fixar felaktigheter. Det finns en gratis- och en Pro-version. Kolla noga på hemsidan innan du klickar Download så att du verkligen laddar ner gratisversionen.

Wise Registry Cleaner


Skicka till en vän

 

Fyll i lösenord på webben automatiskt

RoboForm 6.9.97 [engelska, 3 MB, gratis]
Med alla medlemssidor på webben är det lätt att plötsligt sitta med en lista på hundratals lösenord. För du använder väl inte samma lösenord på alla sajter? RoboForm är ett verktyg som hjälper dig att hålla reda på lösenorden och automatiskt fylla i inloggningssidor. Ja, detta fungerar i nyare webbläsare, men RoboForm är ändå värt att testa för den som vill ha god säkerhet. Pro-version med fler funktioner kostar ca 280 kronor.

RoboForm


Skicka till en vän

 

WindowsTips

Så testar du Office Web Apps

I och med att Microsoft lanserar Office 2010 framöver, kommer man även att släppa Office Web Apps, som är webbvarianterna av programmen. Testversioner har släppts på dem, för den nyfikne användare, fast man behöver trixa lite för att kunna prova i Sverige. Här läser du hur du gör.

Office Web Apps


Skicka till en vän

 

Tävla och vinn Norton 2010

Tillsammans med Symantec har jag på min blogg dragit igång en tävling där du kan vinna ett av 25 exemplar av Symantecs splitternya säkerhetspaket Norton Internet Security 2010. Licensen gäller för tre datorer och är värd 799 kronor. Svara på några enkla frågor för att vara med!

Tävla och vinn säkerhetspaket


Skicka till en vän

 

Adobe lanserar Photoshop Elements 8

Det bästa programmet för hemanvändare som vill kunna redigera och organisera sina digitalfotografier, är Adobe Photoshop Elements. Nu kommer snart programmet i version 8 med flera nya funktioner. Rekommenderas varmt!

Photoshop Elements 8


Skicka till en vän