2009-10-27

 

Nu blir datorerna billigare?

Den här veckan har onekligen varit inriktad på Windows 7, och det är inte så konstigt. Ett nytt operativsystem från Microsoft ger alltid stor uppmärksamhet. Inte mindre speciellt blir det då Windows 7 genomgående får bra kritik. Det är klart mycket bättre än Windows Vista, så kör du XP eller Vista idag är det verkligen dags att skaffa en uppdatering. Tyvärr kostar det en slant så många kommer säkert att vänta med uppgraderingen tills det är dags för en ny dator. Då är det kul att läsa att datorer förmodligen kommer att bli billigare nu framöver! Läs mer om detta på länken här under.

Nu blir datorerna billigare!
Skicka till en vän

 

Skriv ut omslag för CD och DVD

UnderCoverXP 1.21 [svenska, 940 kB, gratis]
Om du har en bild som du vill skriva ut som ett omslag till en CD-skiva, ett DVD-fodral eller något liknande, är det inte alltid så lätt att få ut det på rätt storlek på pappret. Med hjälp av gratisprogrammet UnderCoverXP löser du detta smidigt. Programmet låter dig öppna upp en bild, som sedan skalas om korrekt, lägger till skärmärken och låter dig skriva ut i rätt format - färdigt att klippas ner och vikas.

UnderCoverXP

Så använder du UnderCoverXP


Skicka till en vän

 

Konvertera mellan olika videoformat

The RAD Video Tools [engelska, 1,3 MB, gratis]
Att spela in videofilmer med digitalkamera, webbkamera, mobiltelefon eller digitalvideokamera är något de flesta av oss sysslar med. Men när filmerna är inspelade, hur gör man då? Det finns många bra videoredigeringsprogram, såsom Windows Movie Maker, fast tyvärr har dessa inte alltid stöd för alla filformat som finns. Med RAD Video Tools kan du konvertera filmer mellan olika filformat - AVI, MOV, Mpeg och så vidare.

The RAD Video Tools


Skicka till en vän

 

Smart och gratis antivirus imponerar

Panda Cloud Antivirus beta 3 [svenska, 21 MB, gratis]
Panda Security, som sedan tidigare är kända för sina bra säkerhetspaket, lanserade för ett bra tag sedan en första betaversion av Cloud Antivirus - ett gratis antivirus som arbetar i molnet. Det är smart och ger dig väldigt effektivt skydd. Programmet tar lite prestanda av datorn och passar till exempel utmärkt för minidatorer. Den nya versionen har bättre gränssnittet och nya finesser.

Panda Cloud Antivirus

Test av Cloud Antivirus


Skicka till en vän

 

 

Spara batteritid på din bärbara med Windows Vista/7

Aerofoil 1.5.0 [engelska, 398 kB, gratis]
Bärbara datorer har nästan alltid för lite batteritid. Det är i alla fall vad jag upplever det, de gånger jag arbetar på någon av mina bärbara datorer utan nätadapter. Batteriet tenderar alltid att ta slut väldigt fort. Tur är då att det finns lösningar som hjälper till att spara ström och öka arbetstiden. Aerofoil är ett pyttelitet program som kan spara kraft på att hantera Aero i Windows Vista och Windows 7. Värt att testa för dig som har en bärbar PC med något av detta operativsystem!

Aerofoil

9 smarta tips för bättre batteritid


Skicka till en vän

 

Kolla på dina bifogade filer i Outlook

OutlookAttachView 1.11 [engelska, 83 kB, gratis]
Använder du Microsofts e-postprogram Outlook, och om du har massor av e-post lagrade, kommer det förmodligen att vara lite jobbigt att leta upp specifika bifogade filer om du inte kommer ihåg vad brevet innehöll för något att söka efter. Med det lilla verktyget OutlookAttachView får du fram en lista över alla bifogade filer, så att du lätt bläddra genom alla de här filerna utan att behöva gå igenom en massa e-post.

OutlookAttachView


Skicka till en vän

 

WindowsTips

 

Windows 7 största betatestet i historien

Ett av skälen till varför Windows 7 blev så mycket bättre än Vista, var att Microsoft lyssnat mer på sina användare den här gången. Det gjorde man bland annat genom att lägga ut beta- och RC-versioner av systemet, som vem som helst gratis kunde ladda ner och testa. Nu har Microsoft berättat om hur många det var som testade.

Windows 7 Beta


Skicka till en vän

 

50% rabatt på Windows 7 för studenter!

Windows 7 har lanserats och priset på Microsofts nya operativsystem är rätt högt, även om det är billigare än Vista. Om du är student och har CSN-kort kan du dock spara upp till 50 procent genom att köpa Windows 7 med studentrabatt.

Studentrabatt på Windows 7


Skicka till en vän

 

Ladda ner och byt tema i Windows 7

Microsoft har lagt upp ett gäng sponsrade teman för Windows 7 på sin sajt. För att nämna några av de som finns där för gratis nerladdning; Coca Cola, Ferrari, Porsche, Pepsi, Bing, Gears of War och Zune. Det lär komma fler i framtiden skulle jag tippa på. Att installera ett nytt tema är väldigt enkelt.

Byt tema i Windows 7


Skicka till en vän